Onze mensen

Is uw regeling al Wgr-proof of heeft u vragen over het wijzigen van uw regeling?

Guido Lafeber

Spreek een adviseur
Onze adviseurs staan voor je klaar

In vrijwel iedere opdracht zitten interessante en uitdagende 'nieuwigheden' waarmee mijn van nature nieuwsgierige aard wordt geprikkeld.

Victor Eiff

spreek een adviseur
Onze mensen

Bestuur en organisatie

De samenleving wordt steeds transparanter en veeleisender. Het openbaar bestuur is een dynamisch speelveld waar de lat hoog vaak ligt maar de valkuilen diep kunnen zijn. Besturen is een vak apart en dat vraagt veel van de moderne overheidsorganisatie.

Besturen is vooruitkijken en tijdig anticiperen om goede politiek-bestuurlijke beslissingen te kunnen nemen. Besturen is ook verantwoorden en terugkijken om te leren. De verwerking van informatie is cruciaal om keuzes te rechtvaardigen en draagvlak te krijgen. Dit vindt plaats tegen de achtergrond van constante financiële druk en steeds uitbreidende en veranderende taken. Bestuurders moeten bovendien voldoen aan hoge standaarden, zoals de Fair Practice Code, Code Culturele Diversiteit en Governance Code Cultuur.

Wij zien dat het decentraal bestuur te maken heeft met nieuwe vormen van bestuur, samenwerking en controle. Hoe zorgt u voor een gezonde bedrijfsvoering? Werkt uw ’governance’? Voldoet u aan de verschillende codes? Kunt u iets leren uit andere codes? Op welke wijze vindt het gesprek over de codes plaats in directie, raden en besturen? Is samenwerking met anderen een idee? En hoe richt u zo’n proces in?

Grip op goed bestuur en stevige organisatie

Het zijn vragen die we bij KokxDeVoogd als geen ander begrijpen. We werken mee aan het opstellen van goverance codes en helpen organisaties om de daad bij het woord te voegen. Ook zijn wij expert in het organiseren van interne en externe evaluaties van besturen en organisaties. We hebben hier een breed scala aan tools voor beschikbaar.

 

OPLOSSING

Méér focus op recreatie rondom Utrecht dankzij slimme herinrichting

"Door alle belangen in beeld te brengen, kon een unieke oplossing worden bedacht."

Ontdek hoe wij hielpen