Onze mensen

Is uw regeling al Wgr-proof of heeft u vragen over het wijzigen van uw regeling?

Guido Lafeber

Spreek een adviseur
Onze adviseurs staan voor je klaar

In vrijwel iedere opdracht zitten interessante en uitdagende 'nieuwigheden' waarmee mijn van nature nieuwsgierige aard wordt geprikkeld.

Victor Eiff

spreek een adviseur
Onze mensen

Historie

Ons bureau is vertrouwd adviseur voor de decentrale overheid sinds 2012.

Wij geloven dat samenwerken de basis voor alles is. Dit is ook de rode draad waarin de zes oprichters elkaar in 2012 vonden. Sindsdien werkt ons bureau op multidisciplinaire basis aan het oplossen van vraagstukken en opgaven voor decentrale overheden. Dat zijn altijd urgente maatschappelijke kwesties die belangrijk zijn voor de samenleving. Wat ons daarbij drijft is dat de burger de staat krijgt die hij verdient. Bekijk hieronder onze bedrijfsvideo.

2012

Oprichting

Zes partners richten KokxDeVoogd op en werken samen aan vraagstukken voor de decentrale overheid. Focus ligt op het bouwen en verbeteren van samenwerkingsverbanden in het publieke domein. De dienstverlening rust op drie pijlers: bestuurlijk organisatierecht, procesregie en financiën. We vestigen ons in ons eerste kantoor in Houten.

2013  

Van zes naar zeven

De zevende partner sluit zich aan en verstevigt het team. De eerste medewerker komt in dienst. En meteen komt er een pijler bij: HR en strategisch medezeggenschap. In deze periode begeleiden we steeds meer decentralisaties. 

2015

Groeifase

Ons team groeit uit tot twaalf mensen. We verhuizen naar een groter kantoor, ook in Houten. We voegen de pijler ‘informatiemanagement’ toe aan onze dienstverlening.

2017

We vieren ons eerste lustrum

2018

Harm Borgers

We verwelkomen een nieuwe partner: Harm Borgers, doorgewinterd adviseur én Omgevingswet-expert, sluit zich bij ons bureau aan. 

2019

Strategisch advies

Naast het begeleiden van samenwerkingsverbanden, leveren we steeds meer strategisch advies. We denken niet langer in pijlers, maar in (inhoudelijke) domeinen. Zo richten we ons op het sociaal domein, het fysiek domein, bestuur en organisatie, bedrijfsvoering en leefbaarheid en veiligheid. 

2020

Onderzoek

Naast advieswerk, richten we ons steeds meer op onderzoek. We zijn niet langer alleen een adviesbureau, maar gaan door het leven als advies- én onderzoeksbureau.

2021

Ben Kokx gaat met pensioen

Naamgever Ben Kokx gaat verdiend met pensioen. Helemaal stoppen doet hij niet want Ben blijft als associé verbonden aan ons bureau.  

2022

Het tweede lustrum

Het tweede lustrum wordt trots gevierd op kasteel de Schaffelaar. We blikken terug, kijken vooruit, en organiseren een diner pensant over het thema ‘de “maatwerk” overheid’ door Albert Jan Kruiter en Rien Fraanje.

2022

Victor Eiff

Nog een partner sluit zich aan: Victor Eiff komt bij de club, en versterkt met zijn achtergrond als onderzoeker ons team.  

2022

Nieuw kantoor

We groeien nog verder door, en verhuizen naar Leidsche Rijn. Ons nieuwe moderne kantoor voorziet ons van alle mogelijke faciliteiten, én een fijne sfeer.

2023 

Nieuwe website

We lanceren onze gloednieuwe website, en groeien door naar een team van 20 collega’s.  

Onze missie

Hoe wij vooruit kijken  

Het is ons doel om de overheid in topvorm te krijgen, zodat de burger de staat krijgt die hij verdient.

Onze missie