Onze mensen

Is uw regeling al Wgr-proof of heeft u vragen over het wijzigen van uw regeling?

Guido Lafeber

Spreek een adviseur
Onze adviseurs staan voor je klaar

In vrijwel iedere opdracht zitten interessante en uitdagende 'nieuwigheden' waarmee mijn van nature nieuwsgierige aard wordt geprikkeld.

Victor Eiff

spreek een adviseur
Onze mensen

Inrichtingsvraagstukken

Samenwerken tussen overheden is een kunst. De kunst van goed samenwerken om het doel van de samenwerking te bereiken.

Overheden werken veel samen, van pure uitvoering tot gezamenlijke regionale programma’s vanwege de grote maatschappelijke opgaven. Die samenwerking kent vele vormen en is een kunst op zich. Denk aan belastingsamenwerking of de inzameling van afval. Maar ook samenwerking op het gebied van de taken in de Jeugdwet of meerdere gemeenten die van één ambtelijke organisatie gebruik maken of samenwerking op het gebied van veiligheid en volksgezondheid.

Bij het inrichten van een samenwerking zijn er vele keuzes te maken. De centrale vraag is telkens: hoe krijg je het werkend en hoe houd je het werkend?

Oplossing die werkt

Wij onderzoeken de behoefte aan samenwerking en adviseren hoe dat het beste kan worden georganiseerd. Dit doen we niet met vuistdikke rapporten, maar we geven bondig en scherp advies. Stap voor stap helpen we het proces verder, richting het besluit over de best werkende samenwerking. Onze adviseurs hebben vele jaren ervaring met het inrichten van samenwerken en we werken met beproefde modellen. Deze modellen dragen bij aan draagvlak.

OPLOSSING

Wijziging Wgr: "Het profijt zit in jullie proces"

Van een kwetsbare samenwerkingsorganisatie met afgenomen vertrouwen naar een organisatie met draagvlak, rust en ruimte. “Niet in geld uit te drukken, maar wel erg waardevol.”

Ontdek hoe wij hielpen