Onze mensen

Is uw regeling al Wgr-proof of heeft u vragen over het wijzigen van uw regeling?

Guido Lafeber

Spreek een adviseur
Onze adviseurs staan voor je klaar

In vrijwel iedere opdracht zitten interessante en uitdagende 'nieuwigheden' waarmee mijn van nature nieuwsgierige aard wordt geprikkeld.

Victor Eiff

spreek een adviseur
Onze mensen

Ruud de Vries

Ruud is een ervaren adviseur, manager en bestuurder op het gebied van organisatieontwikkeling en digitale transformatie in de publieke sector. Hij werkt het liefst in (politiek) complexe omgevingen waar strategische doelen vertaald moeten worden naar (team)doelen en -resultaten die leiden tot toegevoegde waarde voor inwoners en ondernemers.

Ruud ondersteunt zijn klanten bij het realiseren van de door hen gewenste resultaten, groei of verandering door advisering, projectmanagement, interim-management of coaching. Hierbij staat ‘de Hoe-vraag’ centraal. Een effectieve beantwoording van de ‘Hoe-vraag’ begint bij een gezamenlijk analyse van de context waarin de verandering plaatsvindt, de veranderopgave zelf, de manier waarop alle betrokkenen er tegenaan kijken en de mate waarin betrokkenen bereid en in staat zijn de verandering daadwerkelijk te realiseren. Lerend werken en werkend leren, in combinatie met het nodige doorzettings- en relativeringsvermogen en de nodige humor leiden vervolgens tot het optimale resultaat.

Professionaliteit, samenwerken en collegialiteit zijn de belangrijkste waarden in zijn werk waarin hard werken op zijn tijd wordt afgewisseld met reflectie of ontspanning, bijvoorbeeld in de muziekstudio of op de golfbaan.

Bekijk de VNG-klantcase hieronder voor een directe weergave van mijn vaardigheden in het vertalen van complexe digitaliseringsvraagstukken naar praktische oplossingen.

OPLOSSING

Invloed op uitvoeringsketens door ketenregie: De VNG

"Dit onderzoek laat zien: hier zijn we wél van en dat gaat op deze manier bijdragen aan de strategische doelen van gemeenten.”

Ontdek hoe wij hielpen
Kennis & Opinie

Ook door Ruud gepubliceerd