Babs Broekema

  b.broekema@kokxdevoogd.nl

  06 22 67 28 55

 LinkedIn

 

 
 
Hoe je Babs Broekema herkent
 

Babs is sinds najaar 2020 als onderzoeker en adviseur betrokken bij KokxDeVoogd. In het begin van haar carrière lag haar focus op het vaststellen en verklaren van de macrogevolgen van het decentraliseren van het sociaal domein naar gemeenten in 2015. Als gevolg hiervan heeft zij een integrale blik ontwikkeld voor beleids- en samenwerkingsprocessen binnen, maar ook tussen, beleidsdomeinen op gemeentelijk niveau.

Als onderzoeker en adviseur is Babs gespecialiseerd in het analyseren van uitvoerings- en organisatievraagstukken die zich afspelen binnen een bestuurlijk-politieke context in een multilevel governance structuur. Dit vereist niet alleen kennis van inhoud en methoden, maar ook oog voor cultuur, afhankelijkheid, en draagvlak binnen de overheid en vanuit de samenleving.

Babs is procesvaardig en houdt op de langere termijn gestelde doelen en resultaten voor ogen. Door een verbindende rol aan te nemen, is ze in staat om publieke-/private- en maatschappelijke partijen en burgers bij elkaar te brengen. Ze gaat voor de hoogste kwaliteit, is gedreven en weet anderen mee te nemen in haar enthousiasme.