Onze visie

KokxDeVoogd
De staat van morgen. Start vandaag.

Wij geloven in de kracht van de decentrale overheid

 

De kracht om het leven van de burger beter te maken. En dat is waar wij, de adviseurs en projectmanagers van KokxDeVoogd, het voor doen.

Die kracht ontstaat meestal niet vanzelf. We helpen organisaties om haar te vinden en  ontketenen, in volle glorie en met de juiste focus. Vrijwel altijd is dat een kwestie van samenwerken. Over expertises, afdelingen, organisaties en zelfs beleidsdomeinen heen. Want de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken zijn per definitie multi-disciplinair. Kleuren buiten lijntjes. Denken buiten hokjes.

En dus doen onze onderzoekers, adviseurs en projectregisseurs dat ook. Samen voor u. Samen met u. Met maar één doel: een verschil maken.

Ontdek met KokxDeVoogd hoe uw organisatie in alle veranderingen haar plek vindt. Met nieuw perspectief. Nieuw elan. En nieuwe partners.

 

Onze adviseurs willen maar één ding: u helpen de kracht volop te ontketenen

Onze ambitie is om publieke organisaties beter te laten functione­ren. We geloven daarbij sterk in de kracht van de decentrale overheid. Dat ziet u ook terug in onze referenties: tal van gemeenten in Nederland doet een beroep op onze experts.

In deze tijd van grote veranderingen wordt de roep om samenwerking steeds luider. Publieke organisaties kiezen vaak om niet zelfstandig taken uitvoeren. Samenwerking is het sleutelwoord. Dat is geen toeval. Nederland is gebouwd op samenwerking. Ons veel geroemde poldermodel gaat terug tot de vroege Middeleeuwen toen de verwoestende kracht van het water collectief werd bevochten.

Met elkaar gaat het misschien iets trager, maar je bereikt meer. Het is de drive van KokxDeVoogd om van veranderingen verbeteringen te maken. Daarin werken we transparant, denken onafhankelijk, en zijn betrokken en verbindend. Dat blijkt steeds opnieuw goed te werken.  

We werken integraal en combineren alle cruciale inzichten uit de wereld van de procesregie, management accounting, mens & organisatie, bestuurlijk juridische strategie en informatiemanagement.

 

Samenwerking.
Wij weten er alles van

Het ontwerpen, bouwen en laten werken van tal van samenwerkingsverbanden is het handelsmerk van KokxDeVoogd. Wij komen overal, maar zien onze expertise steeds meer focussen op het sociaal domein, het fysiek domein, veiligheid en belastingen. En vooral op vraagstukken waar die elkaar overlappen.

Wij werken vanuit de inhoud, met een scherp oog op de kaders en krachtenvelden waarin uw organisatie opereert. Wij creëren inzicht en doorzicht in vaak complexe situaties en structuren. Met een doordachte strategie, een goedlopend en geordend proces en een gemeenschappelijke aanpak. Zo realiseren wij een duurzame en succesvolle samenwerking met een impact op de maatschappij.

Want samenwerken is de basis van alles. De oprichters van KokxDeVoogd vonden elkaar in 2012 op een gedeelde ambitie en hebben samen een adviesbureau gebouwd op onze schat aan kennis, inzichten en ervaring op het snijvlak van samenwerking en verandering in de publieke sector.

En die vogel dan?

Die vogel in ons logo is een robijnkeelkolibrie, de archilochus colubris. Leeft in en trekt door Noord- en Midden-Amerika. Een hele kleine vederlichte vogel. Wordt een centimeter of 9 en weegt slechts 3 gram. Kan stationair in de lucht hangen, maar ook met een onvoorstelbare snelheid in duikvlucht gaan en remmend de druk van 9g weerstaan. Dit supersonische lichtgewicht is ons ideaalbeeld. Zijn stationaire helikopterview, zijn snelheid en zijn vermogen om onder hoge druk tot resultaten komen. Zonder in te boeten aan elegantie.

En naast de dubbele woordwaarde ziet de robijnkeelkolibrie er ook nog eens prachtig uit. Vandaar.