Marcel Zethoven

m.zethoven@kokxdevoogd.nl
 06 - 33 75 99 05
LinkedIn

 
 
 

De eerste 100 dagen van Marcel Zethoven

Het is nog niet eens zo gek lang geleden (september 2020) dat ik door KokxDeVoogd werd gevraagd om, vanuit mijn “blauwe”-/politie achtergrond, mee te denken over de ontwikkelingen van leefbaarheid- en veiligheidsvraagstukken binnen het publieke domein en gemeenten in het bijzonder.

Tijdens de gesprekken die volgden kwam ik er achter dat mijn persoonlijke kennis en opvattingen ten aanzien van deze onderwerpen aansloten bij de ideeën hierover van KokxDeVoogd. Niets stond een samenwerking meer in de weg.

Op 1 oktober 2020 ben ik als adviseur Leefbaarheid & Veiligheid bij KokxDeVoogd begonnen in een roerige periode waarin thuiswerken en Teams-vergaderen de norm zijn. Na de warme ontvangst op de eerste werkdag in ons kantoor in Houten heb ik met nagenoeg al mijn andere collega’s digitaal kennisgemaakt en hebben mijn collega’s mij “meegenomen” in hun kennis- en expertisevelden. In de weken erna ben ik samen met de andere nieuwkomers tijdens digitale kennissessies ingewerkt op beproefde en bewezen KokxDeVoogd werkwijzen en methodes. Zelfs de Kerstbijeenkomst was digitaal. Tijdens deze sessie merkte ik dat ik inmiddels een onderdeel was geworden van een hecht KokxDeVoogd-team.

Sinds mijn komst heb ik gewerkt aan de oprichting van een nieuw domein binnen KokxDeVoogd, Leefbaarheid & Veiligheid. Na maanden van voorbereiden, talloze digitale gesprekken, het aangaan van (strategische) partnerships met een aantal externe partijen, schrijven en publiceren van blogs en opinieartikelen, en nog veel meer activiteiten, kunnen we vanaf medio februari 2021 een compleet, domein-overstijgend en -verbindend advies- en uitvoeringsprogramma aanbieden en kunnen we gemeenten voorbereiden op “de staat van morgen”.

Mijn eerste 100 dagen zijn omgevlogen en voelen goed. Afkomstig van een corporate organisatie met ruim 60.000 collega’s is het is voor mij een verademing om te werken met een relatief klein team van specialisten die hun vak als geen ander verstaan, er met z’n allen voor gaan en ook daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Ik kan niet wachten om mijn collega’s en opdrachtgevers straks weer in levende lijve te ontmoeten.