Daan Richard

 d.richard@kokxdevoogd.nl
  06 - 34 51 10 60
  Daan Richard

 
 
Hoe je Daan Richard herkent
 

Voor de gehaaste lezers onder u, even samenvattend: ik ben de marketing communicatiemanager en beschouw mezelf als iemand die merken bouwt op basis van sterke ‘content’. Een content marketeer dus. Met mijn oprechte excuses voor het vreselijke woord ‘content’, dat alles en niets betekent.

Na 20 jaar in België (Brussel en Antwerpen) verhuisde ik in december 2020, in volle coronatijd dus, met mijn gezin terug naar Nederland. Omdat ik het marketing- en communicatieverhaal vanuit de vluchtige kant van ‘het reclamebureau’ inmiddels wel gezien had, ging ik op zoek naar een uniek ‘merk’ om me op te storten.

Het moest een merk zijn dat stond voor kwaliteit en maatschappelijke relevantie. Voor solide inhoud, prikkelende discussie en heldere standpunten. Het werd KokxDeVoogd.

Mijn missie? ‘Ons’ (en het klinkt nog wat onwennig en pretentieus om dit zo te schrijven in mijn eerste week) sterk op de kaart zetten en laten zien waar ‘we’ voor staan. Mijn ervaring als strategisch directeur/adviseur bij verscheidene (digitale) bureaus in België zal me daar zeker bij helpen. Maar nog veel belangrijker is mijn permanente nieuwsgierigheid en ambitie om nieuwe dingen te doorgronden én te doen.

Want nieuw, dat is nogal wat in deze functie. Zowel voor KokxDeVoogd als voor mij, trouwens… want ik ben de eerste Marketing en Communicatiemanager van de club.

Gelukkig zijn er wél twee heel herkenbare aanknopingspunten om me aan vast te houden. Eén: de platte structuur en open cultuur, die me doet denken aan de bedrijven waar ik in het verleden met het meeste plezier gewerkt en het best gefunctioneerd heb. En twee: de aard van onze klanten en hun uitdagingen, die veel parallellen vertonen met de overheidsinstanties die ik in België mocht adviseren. Een provincie met de naam van de mooiste stad van Vlaanderen. Een haven met dezelfde naam. Gemeentes. Toeristische diensten op provinciaal, lokaal en gewestniveau. Ministeries en departementen.

Als ik niet werk, ben ik met mijn dochters aan het wandelen, in huis aan het klussen (leuk hoor, zo een pand uit 1905) of zit ik achter mijn Yamaha UX of Hammond SK2, gekoppeld aan mijn Novation Launchpad en MacBook Air met Ableton Live 10. En heeft u geen idee waar ik het over heb, dan leg ik dat graag eens persoonlijk uit.