Luuk Zaal

l.zaal@kokxdevoogd.nl

  06-190 515 88

 LinkedIn

 

 
 
 

De eerste 100 dagen van Luuk

Vanaf mijn vakantieadres in Spanje schrijf ik dit korte stukje. Mijn eerste week vakantie na 100 dagen KokxDeVoogd. Het is fijn om tot rust te komen. Ik voel ruimte voor reflectie. Wat valt mij op na 100 dagen bij KokxDeVoogd?

Het eerste dat in mij opkomt is de dynamiek. In dit werk is iedereen afhankelijk van opdrachten die binnenkomen. Logisch, hoor ik u denken, maar tegelijkertijd is dat qua timing nog wel eens puzzelen. In de praktijk betekent dit soms een rustige week, maar veel vaker een week waarin je met 1.000 dingen tegelijk bezig bent. Dat maakt deze baan afwisselend en leuk, maar ook pittig.

Tijdens mijn eerste weken had ik vanzelfsprekend veel kennismakingsgesprekken. Of het nu ging om het sociaal domein, fysieke leefomgeving of leefbaarheid: de gemene deler was duidelijk het enthousiasme waarmee collega’s over hun werk vertelden. De bevlogenheid werkte aanstekelijk en gaf extra energie. En dat doet het nog steeds.

Een paar weken nadat ik begon haalde ik mijn eerste eigen klus binnen. Natuurlijk met hulp van twee collega’s die al vaker met dat bijltje gehakt hebben (bedankt Babs en Harm!). Een prachtige opdracht, waar ik momenteel middenin zit. Het advieswerk is voor mij nieuw en spannend, maar het gaat het me goed af. Tenminste, dat hoor ik van collega’s en vind ik zelf ook wel.

Natuurlijk helpen de betrokkenheid en begeleiding van collega’s met ervaring me enorm. De eerste 100 dagen (cliché alert! 😉) vlogen voorbij, om maar in kolibrie-terminologie te spreken. Ik kijk uit naar de vele dagen die gaan volgen!