Diana van der Kroef

 d.vanderkroef@kokxdevoogd.nl

 088 116 40 00/ 06 30 17 24 38

werkdagen: ma, di en don-ocht en vrij-ocht

 
 
 

De eerste 100 dagen van Diana

Ik wil mijn eerste 100 dagen stukje eigenlijk wat eerder beginnen dan 100 dagen geleden. Begin februari trad ik in dienst als secretaresse bij KokxDeVoogd. Wat er daarvoor gebeurde, is eigenlijk te leuk om niet te vertellen... want KokxDeVoogd kwam (bijna) letterlijk en figuurlijk mijn leven binnenvliegen. 

Al wist ik dat natuurlijk nog niet, toen ik op die ochtend ergens eind 2020 na jaren in mijn sieradendoosje mijn gouden kolibrietje weer terugvond. Ik hing hem meteen aan mijn ketting. Een uur later zag ik de vacature van secretaresse bij KokxDeVoogd via Indeed op mijn telefoon. Zou die baan goed bij me passen? De omschrijving leek me wel wat. En toen zag ik het logo. Vrijwel dezelfde elegante kolibrie. Het was een teken waardoor ik het meteen helemaal zeker wist. Binnen drie weken was alles rond en collega Jacqueline ontving mij met open armen en een mooie bos bloemen. Dat voelde als een warm bad op die koude winterdag.

Mijn sollicitatieprocedure verliep digitaal, ik had niemand in real life ontmoet en het kantoor in Houten ook niet gezien. Dus ondanks het kolibrietje bleef het een beetje een gok. En die is goed uitgepakt.

Mijn vijftien jaar als directiesecretaresse bij een adviesbureau en drie jaar als bestuurssecretaresse bij gemeente Lopik komen heel goed van pas. Ik ken het klappen van de zweep als secretaresse en werd meteen het diepe ingegooid met het inplannen van gecompliceerde afspraken en interviews. Vaak met een zeer strakke deadline… het verhaal van de kolibrie die focust houdt terwijl hij vliegt, bleek inderdaad heel toepasselijk. Ondertussen maakte ik kennis met alle nieuwe systemen zoals Exact en MS-Teams en de wondere wereld van tenderplatforms.

Ik kreeg een supersonische laptop, iPhone en tweede beeldscherm op kantoor. Dit soort zaken waren gelukkig goed en maken het (thuis)werken zo fijn mogelijk. Met verschillende collega’s maakte ik wandelingen om toch wat écht persoonlijk contact te hebben. Maar ook ik mis de groepsdynamiek van het kantoor.

Het ziet er nu allemaal weer wat rooskleuriger uit, met de versoepelingen en vaccinaties. Hopelijk kunnen we snel als team aan het werk op ons – binnenkort nieuwe – kantoor. En op naar een feestelijk coronavrij 10-jarig jubileum van KokxDeVoogd begin 2022. Het wordt het jaar van de kolibrie!