Hoe je Tjerk herkent
 

Oud-burgemeester Tjerk Bruinsma heeft veel bestuurservaring opgedaan in het lokale bestuur. Na zijn Rechtenstudie in Leiden en Groningen was hij lange tijd een enthousiaste directeur van het Buro Voor Rechtshulp. Daarna heeft hij als directeur van de Reclassering meegewerkt om de reorganisatie van Reclassering mogelijk te maken.

In de stad Groningen was hij acht jaar wethouder. En daarna heeft hij zijn hart verpand aan het burgemeesterschap. In zijn eerste gemeente Vlaardingen, kozen de inwoners hem via een referendum. Vervolgens was hij nog burgemeester in Alphen aan den Rijn, de Krimpenerwaard en Leerdam. Nu adviseert hij gemeenten en provincies bij tal van vraagstukken op lokaal niveau.

Zijn specialisatie ligt op het terrein van leefbaarheid en veiligheid in de gemeenten. Binnen KokxDeVoogd legt hij zich, samen met onder andere adviseur Marcel Zethoven, toe op advies aan gemeenten op vlak van leefbaarheid en bestrijding van ondermijnende criminaliteit. 

Tjerk: "Als associé bij KokxdeVoogd kan ik een rol spelen in een maatschappelijk zeer urgent vraagstuk, waarbij de vele ervaringen uit mijn loopbaan, mijn kennis en persoonlijke affiniteit en ’drive’ echt prachtig samenkomen."

Enthousiasmeren, samenwerken, netwerken en goede communicatie zijn belangrijke waarden in zijn werk. Ontspannen doet hij het liefst op zijn zeilboot.

Het mooiste compliment kreeg Tjerk ooit als burgemeester van Vlaardingen:
“Zijn passie voor de stad en voor de mensen in de stad, voelde goed. In de keuzes die hij maakte, merkte je heel sterk dat hij in alles doorzocht naar de beste keuze voor Vlaardingen en de Vlaardingers."