Michiel Timmermans

 m.timmermans@kokxdevoogd.nl

  06 22469525

 LinkedIn

 

 
 
Hoe je Michiel herkent
 

Michiel Timmermans werkt sinds april 2022 bij KokxDeVoogd als junior onderzoeker en adviseur. Hij heeft een MSc in Philosophy, Politics, Economics. Tijdens zijn multidisciplinaire masterprogramma raakte hij gefascineerd door de wetenschappelijke en normatieve kant achter beleidsoplossingen.

Michiel is een veelzijdig mens en past zijn theoretische kennis in veel verschillende domeinen toe. Zo heeft hij ruimtelijke vraagstukken onderzocht in het kader van o.a. sociale netwerken en rechtvaardigheidstheorieën. Die kennis helpt hem om grip te krijgen op moeilijk te hanteren veranderingsvraagstukken en dilemma’s, zoals in de leefomgeving. Leefbaarheid en veiligheid zijn dan ook de twee brede KokxDeVoogd-thema’s die hem op lijf geschreven zijn. 

Michiel: “Ik vind het belangrijk om tot de kern van een vraagstuk door te dringen, en tegelijkertijd toch ‘boven het bos’ te blijven uitkomen. Daarvoor is reflectie van belang, maar dan wel gepaard met een ontwapenende, uitnodigende houding. Kritisch, maar altijd constructief. Dat is waar ik in elke onderzoeksvraag of adviesopdracht naar streef."