Marcel Zethoven

m.zethoven@kokxdevoogd.nl
 06 - 33 75 99 05
LinkedIn

 
 
Hoe je Marcel Zethoven herkent
 

Marcel heeft een lange staat van dienst opgebouwd binnen het Korps Nationale Politie. Vanaf het begin van zijn politiecarrière lag zijn focus op integraal samenwerken, verbinding maken, op zoek naar het gemeenschappelijk belang en vóór de problemen in de wijk komen.

Marcel stond aan de wieg van het “Nederlandse model” van wijkgericht werken en was een van de eerste “wijkagenten nieuwe stijl” in Amsterdam. Later werd hij de coördinator van alle wijkagenten in Amsterdam en werd in 2015 vanuit zijn rol als voorzitter van het Landelijk Professie Platform Wijkagenten woordvoerder van alle, 3412, wijkagenten in heel Nederland.

Het Nederlandse GGP-model/wijkgericht werken draagt Marcel uit over de hele wereld. Zo was hij jarenlang actief in onder andere Zuid Afrika, Turkije, Georgië, Letland en Zweden. Naast het als projectleider begeleiden van community policing implementatie opgaven, verzorgt Marcel trainingen en treedt hij op als gastdocent en gastspreker.

Marcel is de verbinder tussen het denken en het doen, is enthousiast en gedreven en weet anderen daarin mee te nemen. Weet publieke-/private- en maatschappelijke partijen en burgers binnen het sociale- en fysieke domein bij elkaar te brengen en duurzaam met elkaar te laten samenwerken. Marcel hanteert een pragmatische aanpak, valt terug op theorieën en jarenlange ervaring binnen het veiligheidsdomein.

Marcel zijn kwaliteiten worden gekenmerkt door het vermogen om een visie op (wijk)veiligheid op te stellen en dit op basis van een volledig geïntegreerde aanpak op alle niveaus te vertalen naar daadwerkelijke uitvoering en praktische implementatie; kortom: ervoor zorgen dat het gaat werken!