Bestuur en organisatie

In een samenleving die steeds transparanter wordt en waar participatie de regel is, hebben besturen het niet makkelijk. De lat ligt hoog, niet alleen voor hun concrete resultaten. Ze moeten hun keuzes rechtvaardigen, draagvlak kweken en behouden, zichzelf evalueren en permanent over al deze facetten communiceren. Wij zien dat veel lokale besturen het moeilijk hebben met alle dingen die er in de loop van de jaren zijn bijgekomen. Daarnaast zijn er nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan met weer andere vormen van bestuur en controle.

Besturen is er, kortom, een stuk moeilijker op geworden. Naast een constante financiële druk moeten bestuurders ook voldoen aan onder meer de Fair Practice Code, Code Culturele Diversiteit en Governance Code Cultuur.

Hoe zorgt u voor een gezonde bedrijfsvoering? Werkt uw ’governance’? Voldoet u aan de verschillende codes? Kunt u iets leren uit andere codes? Op welke wijze vindt het gesprek over de codes plaats in directie, raden en besturen?  Is samenwerking met anderen een idee? En hoe richt u zo’n  proces in?

Het zijn vragen die we bij KokxDeVoogd als geen ander begrijpen. We werken mee aan het opstellen van goverance codes en helpen organisaties om de daad bij het woord te voegen.

Regelmatige en zelfs constante evaluatie is daar een belangrijk onderdeel van. KokxDevoogd is daarom ook expert in het organiseren van interne en externe evaluaties van besturen. We hebben hier een breed scala aan tools voor ontwikkeld. 

Recent publiceerden wij in samenwerking met Dirkzwager legal & tax de Gids voor Regionale Samenwerkingen. Deze kunt u hier gratis lezen/downloaden. 

 
Blogs en opinie
Overzicht
Wilt u kennismaken of advies?
Neem contact op met onze adviseurs