Bestuur en organisatie

In een samenleving die steeds transparanter wordt en waar participatie de regel is, hebben besturen het niet makkelijk. De lat ligt hoog, niet alleen voor hun concrete resultaten. Ze moeten hun keuzes rechtvaardigen, draagvlak kweken en behouden, zichzelf evalueren en permanent over al deze facetten communiceren. Wij zien dat veel besturen het moeilijk hebben met alle dingen die er in de loop van de jaren zijn bijgekomen. Veel samenwerkingsvormen hebben daarnaast ook nieuwe (vormen) van bestuur in het leven geroepen.

Naast een constante financiële druk wordt er ook gevraagd om te voldoen aan onder meer de Fair Practice Code, Code Culturele Diversiteit en Governance Code Cultuur.

Hoe zorgt u voor een gezonde bedrijfsvoering? Werkt uw governance? Voldoet u aan de verschillende codes? Kunt u iets leren uit andere codes? Op welke wijze vindt het gesprek over de codes plaats in directie, raden en besturen?  Is samenwerking met anderen een idee? En hoe richt u zo’n  proces in? Het zijn vragen die we bij KokxDeVoogd als geen ander begrijpen. We werken mee aan het opstellen van goverance codes en helpen organisaties om de daad bij het woord te voegen.

Regelmatige en zelfs constante evaluatie is daar een belangrijk onderdeel van. KokxDevoogd is daarom ook expert in het organiseren van interne en externe evaluaties van besturen. 

 
Blogs en opinie
Overzicht
Wilt u kennismaken of advies?
Neem contact op met onze adviseurs