b.broekema@kokxdevoogd.nl
  06 22 67 28 55
  LinkedIn

 
 

De eerste 100 dagen van Babs Broekema

Het is honderd dagen geleden dat ik bij KokxDeVoogd in dienst trad. Midden in een roerige periode waarin Nederlanders werd gevraagd zo veel mogelijk thuis te werken, waarin angst, onbegrip, verdriet heerste maar ook polarisatie plaatsvond, besloot ik de overstap te maken: weg uit de wetenschap en met mijn voeten de klei in. Dit in een poging om mijn grotendeels theoretische en onderzoek expertise om te zetten in iets wat actief kon bijdragen aan verbeteringen binnen het publiek domein. Als ik na deze eerste honderd dagen de balans voor mijzelf opmaak, heb ik enkele bevindingen.

Bijdragen kan alleen in teamverband
Wat ik binnen no-time leerde, was dat het team waarin je werkt van onschatbare waarde is om een actieve bijdrage te kunnen leveren. De complexiteit van een gemiddeld vraagstuk neemt in zo’n razend tempo toe, dat interdisciplinariteit een vereiste is. Het multidisciplinaire team van KokxDeVoogd biedt dit: van juristen tot wetenschappers, van agenten tot accountants. Wat het team van KokxDeVoogd daarin extra sterk maakt, is de algemene kom-vooral-binnen-cultuur: iedereen deelt deze kennis en ervaringen met elkaar in plaats van dat specialisten op hun eigen eilandje blijven zitten.  

Wetenschap en praktijk hebben elkaar nodig
De keuze tussen de wetenschap of praktijk voelde als een ultimatum. Het moest óf de wetenschap óf de praktijk worden. Al bij de eerste klus bleek echter dat die twee extremen dicht bij elkaar liggen. De onderzoeks- en adviesvragen komen voor een zeer groot deel zelfs overeen en komen neer op het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Na honderd dagen durf ik te stellen dat wetenschap en praktijk elkaar niet alleen nodig hebben, maar dat ze elkaar zelfs versterken.

Digitaal inwerken is mogelijk
Een nieuwe baan starten tijdens het digitale Covid-19 tijdperk is voor niemand eenvoudig. Ondanks dat alles – inclusief kennismakingen – digitaal gebeurt, heb ik ontdekt bij een mensgerichte organisatie in dienst te zijn. Van actieve aanmoediging om elkaar in lunchpauzes op te zoeken om buiten te wandelen tot een thuisbezorgd ontbijt tijdens een tweedaagse, er wordt door KokxDeVoogd alles aan gedaan om de teamspirit hoog te houden en iedere werknemer de aandacht te geven die nodig is. Ik kan dan ook niet wachten om elkaar écht te treffen in het post-Covidium.

Delen via: