Auteur | Norbert de Blaay
Telefoonnummer | 06 21 22 49 00
Datum | 21-10-2021

 

Regie in de Regio - Dé gids voor Regionale Samenwerkingen is uit!

Sept 2021 - Samenwerken is voor (lokale) overheden aan de orde van de dag. Iedereen weet het en iedereen doet het. Toch lukt het niet altijd. In ons advieswerk lijkt het soms zelfs alsof het steeds vaker niet lukt. We zijn dan ook erg trots dat we na vele maanden hard werken, De Gids voor Regionale Samenwerkingen mogen presenteren. En dankbaar aan de vele betrokkenen, want het vergde natuurlijk erg veel samenwerking om onze ambitie waar te maken.

 

Ondanks alle veranderingen van de wetgeving loopt het tussen overheden en hun samenwerkingspartners te vaak nog niet zoals de bestuurders het zouden willen. Daarom sloegen we de handen ineen: samen met de experts van onze partner Dirkzwager legal & tax en met een hoop bestuurders uit de (lokale) overheid gingen we op zoek naar de principes van goed besturen en samenwerken. Vanuit onze brede kennis en ervaring keken we naar de oprichting, de organisatie en de aansturing van publiekrechtelijke samenwerkingsverbanden.

Die principes werden het uitgangspunt van De Gids voor Regionale Samenwerking. Aan die principes verbonden we steeds de belangrijkste aanbevelingen. Actueel. Helder. Praktisch. 

Het zijn er nogal wat geworden. Dankzij de structuur in heldere principes hopen we ondanks het volume dat u toch makkelijk uw weg vindt.

Een gids voor regionale samenwerking die praktische handvatten biedt aan de hand van de principes waarvan wij met vertrouwen durven zeggen dat deze het succes van een regionaal samenwerkingsverband bepalen. Beproefd in de praktijk, overzichtelijk gemaakt vóór de praktijk. Nu gratis beschikbaar voor u als burgemeester, bestuurder en topambtenaar.

U kunt de Gids hieronder doorbladeren en downloaden.

NOOT: De gids is een levend document, gebaseerd op de inzichten van alle burgemeesters, bestuurders en topambtenaren (van o.a. VNG, IPO, Unie van Waterstappen), Dirkzwager legal & tax en KokxDeVoogd. We nodigen u van harte uit om de gids op basis van uw ervaring te verrijken en verbeteren. Laat ons uw suggesties zeker weten! 

U kunt de volledige Gids ook downloaden. Dan kunt u ook gebruik maken van de klikbare verwijzingen in uw eigen browser of Acrobat reader.

De Gids2021 Regie in de regio

 

 

Op basis van de principes uit De Gids werken we momenteel tevens een scan uit, waarmee u als bestuurder snel kan achterhalen wat er goed en minder goed loopt in uw samenwerkingsverband(en). Neem voor meer informatie contact met ons op! U kunt mailen naar n.deblaay@kokxdevoogd.nl

Delen via: