Achtergrond
 
Zorgkopzorg #3: Wie beheert de relatie gemeente - zorgpartner?

Heeft de gemeentelijke zorg-inkoopstrategie geleid tot nieuwe contracten met oude en nieuwe partners? Dan begint nu het echte samenwerken. Zeker als een gemeente gebruik maakt van pilots om nieuwe vormen van zorg aan te bieden, levert dat nieuwe kopzorgen op. En daarom dit derde artikel in onze serie over gemeentelijke zorgkopzorgen, met de brandende vraag: “Help, wie beheert de relatie met de zorgpartners?"

Lees meer
 
De Gids voor Regionale Samenwerking is uit!

Samenwerken is voor (lokale) overheden aan de orde van de dag. Toch loopt het vaak helemaal niet goed. In samenwerking met overheidsbestuurders en Dirkzwager legal & tax maakten we De Gids voor Regionale Samenwerkingen, hét instrument om samenwerken structureel aan te pakken.

Lees meer
 
”Ons advies? Geen theoretisch verhaal!”

Wat doen drie mensen met een ‘blauwe’ achtergrond nu eigenlijk bij KokxDeVoogd? Het is een vraag die Marcel Zethoven, Lea Renfurm en Arie Viskil, in een vorig leven (wijk)agent of inspecteur en nu senior adviseurs binnen het team Leefbaarheid en Veiligheid, wel vaker krijgen. Hoog tijd dus, om hun antwoord eens duidelijk op papier te zetten.

Lees meer
 
Zorgkopzorg #2: Méér geld durven uitgeven

Prinsjesdag, de ideale dag voor een nieuw artikel in onze serie Zorgkopzorgen! Weinig verrassingen kwamen er uit het koffertje op het Binnenhof. 1,3 miljard extra voor jeugdzorg. Gelukkig maar, want het water staat veel mensen en organisaties aan de lippen. Maar met veel geld komt veel verantwoordelijkheid voor gemeenten. En daarom de zorgkopzorg van vandaag: "Help, we durven al dat geld niet te besteden!"

Lees meer
 
Help, onze inkoopstrategie werkt niet!

De stap van een strategie voor het inkopen van zorg en ondersteuning naar een goede implementatie, het blijkt voor veel gemeenten nog niet zo eenvoudig. Hoe komt dat?  

Lees meer
 
De strijd tegen ondermijning

Het verdwijnen van een laagdrempelig aanspreekpunt van de politie werkt snel groeiende overlast en criminaliteit in de hand, stellen Sjo Smeets, adviseur veiligheidsbeleid, en Marcel Zethoven, ex-voorzitter Landelijk Professie Platform Wijkagenten nu adviseur Leefbaarheid en Veiligheid bij KokxDeVoogd.

Lees meer