KokxDeVoogd is een organisatieadviesbureau
voor overheden en maatschappelijke dienstverleners.
 

Saskia de Boer

s.deboer@kokxdevoogd.nl
088 - 116 40 18
06 - 55 33 52 80
LinkedIn

 
 
Een juridische oplossing die past als een jas
 

Of u nu kiest voor een bedrijfsvoeringsorganisatie of centrumregeling, elk samenwerkingsverband in het publieke domein heeft een juridische jas nodig. Als het aan mij ligt is dit een praktische jas die waterdicht is, een goede pasvorm heeft en wel even mee gaat.

Dat is wat mij drijft: als expert op het gebied van bestuursrecht zoek ik naar passende oplossingen voor organisatievraagstukken die juridisch waterdicht zijn en waarmee de mensen op de werkvloer goed uit de voeten kunnen.

Na 20 jaar in de advocatuur gewerkt te hebben koos ik voor KokxDeVoogd. Niet dat het publieke domein nieuw voor mij was; als huisadvocaat van diverse gemeenten heb ik al heel wat vlieguren gemaakt. Ook heb ik regelmatig tegenover de overheid gestaan in juridische zaken. Wat ik hiervan heb geleerd? Dat het belangrijk is dat de overheid het publieke belang goed kan behartigen, maar nooit ten koste van de rechten en vrijheden van individuele burgers of bedrijven.

Vanuit dit besef draag ik bij aan het interdisciplinaire werk van KokxDeVoogd. In het tijdperk van deregulering en flexibele netwerken worden ‘juridische jassen’ steeds vaker op zicht gekocht. Een praktische jas (een gemeenschappelijke regeling bijvoorbeeld) is politiek gezien niet ‘sexy’ meer. Flexibele samenwerkingsvormen zijn echter niet altijd passend en kunnen de rechtszekerheid en rechtsgelijkheid van inwoners en organisaties aantasten.

Waar ik blij van word? Mooi en nuttig werk, waarbij af en toe ook nog hard gelachen wordt. En na zo’n dag lekker thuis met het gezin, een boek en een opgerolde kat op de bank.

KokxDeVoogd is gevestigd in Houten. KokxDeVoogd is geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54502276, met BTW nummer NL8513.30.563.B01.