KokxDeVoogd is een organisatieadviesbureau
voor overheden en maatschappelijke dienstverleners.
 

Maxim ter Hedde

m.terhedde@kokxdevoogd.nl
088 - 116 40 03
06 - 10 56 19 57
LinkedIn

 
 
Werken in de machinekamer van de netwerksamenleving
 

Ik zie KokxDeVoogd als het ‘oliemannetje’ in de machinekamer van de netwerksamenleving:  ons doel is om organisaties soepeler te laten lopen, maar ook om de samenwerking tussen organisaties in de publieke sector af en toe goed door te smeren. Wij zorgen ervoor dat mensen en organisaties elkaar vinden en werkbare samenwerkingsrelaties aangaan. Daar ben ik trots op.

Als adept van New Public Governance stel ik in mijn werk de volgende vraag centraal: hoe kun je (publieke) middelen zo goed mogelijk inzetten voor een maximaal en duurzaam effect? Ik vind dat bestuurders het aan hun stand verplicht zijn voor de beste prijs-kwaliteit verhouding te gaan voor de belastingbetaler. Dit betekent geen doorgedreven bedrijfsmatige inrichting van publieke diensten, maar wel het verbeteren van de samenwerking tussen overheidsorganisaties in een ketenproces.

Dat is ook waar ik mijn energie uit haal: directies en bestuurders ondersteunen bij het vinden van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Met mijn neutrale en objectieve houding en analytisch en rekenkundig vermogen help ik hen om tot onderbouwde keuzes te komen. Dat noem ik ‘beslissingsondersteunend rekenen’. Klinkt misschien wat klinisch en zwaar, maar in de praktijk probeer ik het te brengen op een heel toegankelijke en lichte manier.

Feiten en cijfers zijn natuurlijk niet de enige zaken die tellen bij het nemen van beslissingen in het publieke domein. Maar ze kunnen de inhoudelijke discussie over het functioneren van onze publieke organisaties wel scherper maken. Waar het uiteindelijk om draait is welk verschil je als organisatie wilt maken in de maatschappij. Dat moet centraal staan. 

Naast de ontdekkingstochten in mijn werk wil ik zoveel mogelijk ontdekken van de wereld. Zo bezoek ik (meestal met mijn gezin) zoveel mogelijk UNESCO werelderfgoederen. Daarnaast ben ik enthousiast tennisser en fietser, waarbij het mijn ambitie is zoveel mogelijk (berg)pieken te bereiken.

KokxDeVoogd is gevestigd in Houten. KokxDeVoogd is geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54502276, met BTW nummer NL8513.30.563.B01.