KokxDeVoogd is een organisatieadviesbureau
voor overheden en maatschappelijke dienstverleners.
 

Han Peter Voerman

hp.voerman@kokxdevoogd.nl
088 - 116 40 02
06 - 14 04 49 83
LinkedIn

 
 
Maatschappelijke doelen bewegen; om ze te ‘raken’ moet je meebewegen
 

Maatschappelijke doelen zijn altijd in beweging. En met succes schieten op een bewegend doel kan alleen als je zelf meebeweegt. Onze pay off ‘ontdek de staat van morgen’ is daarom wezenlijk voor mij: de samenleving verandert voortdurend en publieke organisaties moeten in beweging blijven om hierop te blijven anticiperen en hun maatschappelijke doelen te behalen.   

Die beweeglijkheid van publieke organisaties vraagt niet per se om het wijzigen van ons bestuurlijk stelsel. Dat wordt niet voor niets het ‘huis van Thorbecke’ genoemd: veel beweging zit er niet in. Een beweeglijke overheid vraagt wel om nieuwe vormen van samenwerking tussen overheden onderling en tussen overheid en samenleving.

Samenwerking tussen overheden heeft dezelfde functie als kraakbeen in het lichaam: het vermindert de wrijving tussen de bewegende delen en zorgt ervoor dat het lichaam als geheel flexibel kan functioneren. Bij KokxDeVoogd houden we het ‘kraakbeen’ van ons publieke stelsel gezond door te bouwen aan goede samenwerkingscoalities. Wij zijn goed in het verminderen van wrijving tussen samenwerkingspartners en zorgen ervoor dat de overheid als geheel in beweging blijft en de maatschappelijke opgaven van morgen aankan. Werk waar ik energie van krijg.

Beweging staat niet alleen centraal in mijn werk: ook in mijn vrije tijd blijf ik graag in beweging door mooie reizen te maken en af en toe te sporten: hardlopen en als het mooi weer is stap ik op de racefiets.

KokxDeVoogd is gevestigd in Houten. KokxDeVoogd is geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54502276, met BTW nummer NL8513.30.563.B01.