KokxDeVoogd is een organisatieadviesbureau
voor overheden en maatschappelijke dienstverleners.
 

Bernadette Raaijmaakers

b.raaijmaakers@kokxdevoogd.nl
088 - 116 40 09
06 - 57 12 88 81
LinkedIn

 
 
Publieke organisaties helpen zodat zij hun maatschappelijke doelen beter en sneller bereiken
 

Na meer dan 20 jaar als advocaat en bedrijfsjurist bij een olie- en gasmultinational gewerkt te hebben, wilde ik meer. In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk voor maatschappelijke organisaties die zich onder meer bezighouden met sport, levensbeschouwing en onderwijs. Het geeft mij enorm veel voldoening om op deze manier iets bij te dragen aan de samenleving in de stad Utrecht waar ik woon. Dat gevoel wilde ik ook meer terug laten komen in mijn werk. En dat is gelukt: bij KokxDeVoogd ondersteun ik vanuit mijn juridische kennis en ervaring overheden en maatschappelijke dienstverleners zodat zij hun maatschappelijke doelen beter en sneller kunnen bereiken. Op deze manier combineer ik mijn passie voor het recht met mijn wens om meer vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid te werken.

Die maatschappelijke betrokkenheid voel ik ook bij mijn collega’s. We werken vaak in multidisciplinaire teams aan opdrachten. Wat mij dan opvalt is dat we allemaal onze eigen expertise hebben, maar goed kunnen samenwerken omdat we allemaal werken vanuit dezelfde drive om publieke organisaties beter te laten functioneren. Dat vind ik zeer waardevol en is in mijn ogen ook terug te zien in de eindresultaten voor onze klanten.

Mijn expertise ligt op het snijvlak van publiek- en privaatrecht. Het gaat dan bijvoorbeeld over het sluiten van contracten tussen publieke en private partijen of het oplossen van netelige kwesties over aansprakelijkheid. Daarnaast ben ik vaak betrokken bij samenwerkingsvraagstukken tussen overheden of maatschappelijke organisaties. De doelen, wensen en voorwaarden van de partijen die met elkaar willen samenwerking vertaal ik dan naar een goed werkbare juridische structuur; denk bijvoorbeeld aan gemeenschappelijke regelingen en zeker ook private rechtspersonen.

In ons werk kom je over de vloer bij verschillende soorten organisaties, elk met hun eigen structuur en cultuur. Dat vind ik elke keer weer intrigerend. Ik ben een verbinder en het geeft mij energie om in goede samenwerking met ander mensen iets moois tot stand te brengen in organisaties. Ook in mijn vrije tijd ontdek ik graag de structuur en cultuur van Utrecht en de rest van Nederland. Lange afstandswandelingen brengen me in alle richtingen.

KokxDeVoogd is gevestigd in Houten. KokxDeVoogd is geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54502276, met BTW nummer NL8513.30.563.B01.