KokxDeVoogd is een organisatieadviesbureau
voor overheden en maatschappelijke dienstverleners.
 

Ben Kokx

b.kokx@kokxdevoogd.nl
088 - 116 40 05
06 - 55 36 47 98
LinkedIn

 
 
Oplossingen voor grootschalige kleinschaligheid
 

Samenwerking wordt steeds belangrijker in ‘de staat van morgen’. De vorm waarin de samenwerking wordt gegoten verandert alleen voortdurend. Dat maakt mijn werk ook leuk; ik zit vaak aan de voorkant van grote bewegingen die trendsettend zijn in de publieke sector. Mooie voorbeelden hiervan zijn de regionale uitvoeringsdiensten (RUD’s) die wij door heel Nederland hebben opgezet. Onze insteek bij de oprichting van KokxDeVoogd is dan ook geslaagd: een mooi bedrijf maken dat gericht is op samenwerking en echt maatschappelijke impact heeft.

Al ruim 30 jaar werk ik voor en met organisaties in de publieke sector. Ik haal energie uit elke dag waarop ik samen met opdrachtgevers op zoek kan gaan naar een samenwerkingsarrangement dat bestuurlijk past, juridisch deugt en – last but not least – ook daadwerkelijk tot stand is te brengen. Dit is altijd maatwerk.  

Samenwerking betekent steeds minder vaak dat organisaties met elkaar fuseren. Het jojo-effect van opschalen en afschalen behoort in mijn ogen tot het verleden. Steeds vaker zoek ik naar oplossingen voor ‘grootschalige kleinschaligheid’: kleinschaligheid aan de voorkant van processen, waar oog voor het individu en ruimte voor politiek-bestuurlijke accenten centraal staan. Grootschaligheid aan de achterkant van processen, waar apolitieke activiteiten gestandaardiseerd kunnen worden en schaalvoordeel behaald kan worden. 

Goed luisteren, scherp analyseren en vervolgens rust en orde aanbrengen in complexe processen. Dat zijn kwaliteiten die mijn opdrachtgevers in mij waarderen. Vanuit een autonome positie haak ik aan bij de opdrachtgever en zijn problemen. Ik blijf zoeken naar oplossingen en weet tempo te maken zonder hierbij in te leveren op kwaliteit. Hierbij houd ik rekening met de context en dynamiek waarin mijn opdrachtgevers zich bevinden.

Kenmerkend voor KokxDeVoogd? Dat wij altijd denken aan de volgende stap die gemaakt moet worden. Als wij een opdracht beëindigen weten we zeker dat het proces bij de opdrachtgever doorgaat.

Waar ik van geniet in mijn vrije tijd: wandelen langs de Zeeuwse kust.

KokxDeVoogd is gevestigd in Houten. KokxDeVoogd is geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54502276, met BTW nummer NL8513.30.563.B01.