KokxDeVoogd is een organisatieadviesbureau
voor overheden en maatschappelijke dienstverleners.
 

Bart Geerdink

b.geerdink@kokxdevoogd.nl
088 - 116 40 00
06 - 46 19 82 52
LinkedIn

 
 
Thorbecke had weinig verstand van ICT
 

Het ‘huis van Thorbecke’ geldt nog steeds als basis voor ons bestuurlijke stelsel. Nu anderhalve eeuw later leven we in een tijdperk waarin informatie in grote hoeveelheden beschikbaar is. Overheden verkennen de mogelijkheden van al deze informatie en nieuwe technologieën. Toch hebben zij hun informatievoorziening vaak nog ingericht naar de tijd van Thorbecke, vanuit het principe dat iedereen uniek is in zijn of haar beleid, procesvoering en autonome keuzes voor systemen.

De uitdagingen van de komende jaren vragen aanpassingen in de huidige informatievoorziening en nog meer samenwerking en standaardisatie in diverse ketens. Alles overwegende zullen overheden zich moeten organiseren op principes van gedeelde verantwoordelijkheid, samenwerking in variërende netwerken, gezamenlijke standaarden voor processen en gegevens(definities) en ondersteunende gedeelde voorzieningen. De complexiteit moet omlaag!

De veelheid aan onderwerpen en uitdagingen waar overheden voor staan houdt mij scherp en daagt mij uit. Al ruim tien jaar begeleid ik gemeenten, waterschappen en provincies bij het verwezenlijken van hun doelen op het gebied van samenwerking en informatiemanagement. Om die reden ben ik ook als associé verbonden aan KokxDeVoogd: dé partij in Nederland die publieke organisaties helpt om samenwerkingsvraagstukken op te lossen.

Ik ben actief op het snijvlak van bestuur, organisatie en ICT. Kenmerkend voor mijn stijl is dat ik vaak de rol van ‘sherpa’ vervul; richtinggevend, dienstverlenend, verbindend, maar tevens ook de kartrekker. Ik ben inventief in het vinden van oplossingen en ken het spel van geven en nemen aan de bestuurlijke tafel. Ik zet bestuurders en medewerkers in hun kracht om de doelen te realiseren en de balans te bewaken tussen de bestuurlijke ambities en de uitvoeringspraktijk.

Tot slot, zeker niet onbelangrijk, is een goede werk-privé balans. Ik maak graag uitstapjes met mijn vrouw en twee dochters of ga met vrienden op pad. Ook voor een sportieve uitdaging ben ik altijd in, zowel op de racefiets als een mooie beklimming of bergwandeling. Daarnaast ben ik al jaren fan van mooie en bijzondere schoenen. Bloemetjes, stippen, strepen, stof, leer en allemaal met bijpassende riem.   

KokxDeVoogd is gevestigd in Houten. KokxDeVoogd is geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54502276, met BTW nummer NL8513.30.563.B01.